Lihapullamassa
1-2 kanamunaa
1 ½dl maitoa
3 viipaletta tuoretta leipää
2 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
400g nauta-sikajauhelihaa
1 dl raastettua tuoretta parmesaania
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl tuoretta rakuunaa tai ½ rkl kuivattua
suolaa ja pippuria
voita ja öljyä paistamiseen
Tomaattikastike
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
3 prk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
½ dl oliiviöljyä
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria ja sokeria
Sekoita kulhossa muna ja maito. Leikkaa leivistä kuoret ja laita ne turpoamaan munamaidon sekaan. Kuori ja silppua valkosipulit ja sipuli. Sekoita yhteen jauheliha, turvotettu leipäseos, sipulit, parmesaani, sitruunankuori ja rakuuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna murekemassan vetäytyä kymmenisen minuuttia.
Kastele kädet ja muotoile massasta pieniä lihapullia. Ruskista pullat voi-öljyseoksessa. Lihapullien ei tarvitse olla täysin kypsiä, koska ne lisätään tomaattikastikkeeseen muhimaan.
Minulla ainakin lihapullat mureni paistinpannuun, joten laitoin ne suoraan kastikkeen sekaan. Kypsyivät sielä ihan hyviksi. Taisin antaa niiden muhia kastikkeessa n. 20 min.
Kuori salottisipuli ja valkosipulit. Pane sipulisilppu, tomaatit ja oliiviöljy kattilaan. Keitä kokoon, kunnes seos on kastikemaista. Mausta suolalla, pippurilla ja hyppysellisellä sokeria.
Pane ruskistuneet lihapullat tomaattikastikkeeseen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Testaa lihan kypsyys puolittamalla yksi lihapulla. Ripottele päälle silputtu basilika ja vähän pippuria. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti