perjantai 11. joulukuuta 2009

Borssikeitto

Korvasin kokolihan jauhelihalla, valmistui nopeammin. Käytä sitten tuoreita punajuuria, itse tein virheen ja ostin esikeitettyjä. Eihän niistä oikein lähtenyt väriä ja makukin oli laimea, tuli ihan tavallisen jauhelihakeiton näköistä. Että silleen.


lihan keittäminen:

n. 600 g naudan lapaa, potkaa tms. luista lihaa (+luuydinkiekkoja)
n. 1,5 l vettä
1 sipuli
1 tl suolaa
1-2 laakerinlehteä
10 valkopippuria

keittoon:

1 sipuli
4 punajuurta
pala juuriselleriä
1 palsternakka
pala valkokaalia
2 valkosipulin kynsi
pala purjoa
2 rkl öljyä
timjamia
rouhittua mustapippuria
suolaa
1-2 rkl punaviinietikkaa
2 porkkanaa

tarjoiluun:

smetanaa tai ranskankermaa vatkattuna
raastettua piparjuurta

1. Huuhdo liha kylmällä vedellä ja laita kattilaa veteen. Kuumenna kiehumispisteeseen ja kuori pintaan nouseva vaahto. Lisää paloiteltu sipuli ja mausteet ja keitä hymyillen 1-1,5 tuntia.

2. Nosta liha kattilasta, jäähdytä, poista luut ja leikkaa kuutioiksi. Siivilöi liemi talteen.

3. Hienonna kuorittu sipuli. Kuori ja suikaloi punajuuret ja selleri. Leikkaa porkkanat lanteiksi. Suikaloi kaali, hienonna valkosipuli ja viipaloi purjo.

4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli, sekä juuressuikaleet. Lisää lihan keitinliemi ja mausteet. Anna kiehahtaa ja laita kattilaan myös kaali ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi.

5. Lisää viimeisenä lihakuutiot ja mausta viinietikalla. Kiehauta vielä kerran ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa piparjuurella maustetun ranskankerman kanssa.

Lähde

Ei kommentteja: