perjantai 15. tammikuuta 2010

Dallaspulla

pullataikina:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
100 g margariinia
8-9 dl vehnäjauhoja


täyte:

50 g margariinia
1 muna
0,5 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss ekströms-vaniljakastikejauhetta
(1 dl pähkinärouhetta)

Valmista pullataikina:

Liuota hiiva kädenlämpoiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, muna, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhot pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa. Lopuksi lisää pehmeä/sula margariini. Kohota taikinaa puolisen tuntia.


Täyte:

Hiero pehmeä margariini sokereiden kanssa. Lisää muna, rahka ja pähkinärouhe. ÄLÄ LISÄÄ vaniljakastikejauhetta vielä! (Muuten täyte jämähtää.) Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä ja kaulitse siitä suuri levy. Nyt voit lisätä vaniljakastikejauheen täytteeseen. Levitä täyte tasaisesti levylle ja rullaa. Leikkaa terävällä veitsellä noin 25 pullaksi. Kohota vielä hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 225 asteen lämmössä kauniin vaaleanruskeiksi, noin 10 minuuttia.

17.01.10 Tein noita tossa illalla, hyviä tuli. 

Lähde

Ei kommentteja: