Appelsiinikastike:
2 dl vettä +
1 rkl kanafondia
1 appelsiinin mehu
1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena) tai vehnäjauhoja +
1/2 dl vettä
ripaus rosmariinia ja inkivääriä
tilkka kuohukermaa
Persikkakastike:
1 prk (420 g) persikanpuolikkaita sokeriliemessä
1 dl vettä
1 1/2 rkl kanafondia
1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1. Ota rulla huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja nosta rulla uunivuokaan. Kypsennä 125 - 175 asteessa kunnes paistovahti ponnahtaa. Aikaa kuluu1 1/2 - 2 1/2 tuntia kiloa kohti paistin koon ja paistolämpötilan mukaan. Kalkkunarulla kypsennetään noin 75 - 79 asteen sisälämpötilaan.
3. Appelsiinikastike: Tee kanafondiliemestä ja appelsiinin mehusta kastike suurustamalla se kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla maissi- tai vehnäjauhoilla. Mausta rosmariinilla ja inkiväärillä. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää lopuksi tilkka kermaa.
4. Persikkakastike: Valuta persikanpuolikkaat liemestä ja soseuta. Kaada persikkasose kattilaan. Sekoita joukkoon vesi, kanafondi ja maissijauhot. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti