lauantai 13. joulukuuta 2008

Inkivääripikkelsi sushin seuraksi

On kuulemma hyvää muidenkin ruokien kanssa. Laitan lisää sitten kun olen saanut tuon valmiiksi.

Aineet:

200 g tuoretta inkivääriä
2 tl suolaa
2 dl riisiviinietikkaa 
3 rkl sokeria 
7 rkl vettä

Ohjeet:

1. Itketä inkivääriä - eli hiero kuoritun inkiväärin pintaan suolaa. Laita jääkaappiin. 
Seuraavana päiväna valuta ja kuivaa. 

2. Tee marinadi - sekoita sokeri, kuuma vesi. Seloita kunnes sokeri on liuennut. Lisää riisiviinietikka. 

3. Leikkaa inkivääri perunan kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Kasta 2 min kiehuvaan veteen. 

4. Laita kannelliseen purkkiin, säilytä jääkaapissa. Valmista kun inkivääristä on tullut vaaleanpunertavaa.

Ei kommentteja: