4 isoa kypsää banaania
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
Vatkaa voi ja sokeri yhteen, lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seos vähitellen vaahtoon.
Soseuta banaanit ja lisää sose taikinaan.
Laita taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 60 minuuttia.
Anna kakun vetäytyä 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Pistaasivaahto:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
pistaasipähkinöitä
Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla.
Lisää vaahtoon makusi mukaan rouhittuja pistaasipähkinöitä.
Korvasin kermavaahdon purkkivaahdolla ja ripottelin tummaa suklaarouhetta pähkinöiden sijasta. (Löysin kaupasta Marabou Premium 70% cocoa suklaata.) Hyvää oli suklaan kera ja mikä tuoksu tuli keittiöstä kun leipä alkoi olemaan valmis! Namia.
Banaanileivän ohje löytyi täältä. Ja löytyy sieltä muitakin mielenkiintoisia ohjeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti