Ajattelin kokeilla tehdä mansikoista likööriä limoncellon ohjeella. Tänään laitoin mansikat likoamaan viinaan. Löysin Googlella jotain ohjeita, laitan niitä tähän.
Tarvikkeet
tiiviskantinen iso lasitölkki
tuoreita mansikoita
kirkasta, maustamatonta viinaa
sokeria
vettä (ei välttämättä)
1. versio
Perkaa mansikat ja laita niitä kerros lasipurkin pohjalle. Peitä mansikkakerros sokerilla.
Lisää seuraava mansikkakerros, peitä se sokerilla jne
kunnes koko tölkki on täynnä.
Kaada viinaa päälle niin että tölkki on täynnä. Sulje kansi huolellisesti ja aseta töllki esim. ikkunalaudalle. Kääntele tölkkiä kerran päivässä ylös-alaisin ja pyöritä sitä niin että aina eri kohta sivusta on aurinkoa päin. Sokeri sulaa hiljalleen ja mansikat muuttuvat valkoisiksi. Kun teet liköörin kesän sadosta, niin se on mukavasti valmista Jouluksi.Valuta mansikat ja kaada valmis likööri pulloon. Tarjoile esim. jäätelön päällä tai jälkiruokaryyppynä. Valutetut mansikat voi soseuttaa ja tarjoilla esim jäätelön kanssa jälkiruokana. Huom!Tämä jälkkäri ei sovi lapsille, sillä mansikat sisältävät reilusti alkoholia.
2. versio
Perkaa mansikat ja täytä niillä lasitölkki. Tee sokeriliemi lämmittämällä hieman vettä ja sulattamalla kuumaan veteen niin paljon sokeria kuin saat menemään. Sekoita sokeriliemi viinaan, hämmennä ja kaada mansikoiden päälle. Sulje purkki ja tee kuten 1. versiossa. Parhaan vesi-sokeri suhteen löydät kokeilemalla. Olen itse käyttänyt 1 l viinaa ja 3-4 dl vettä + sokeri. Muista että sokeriliemi ja marjoissa oleva vesi laimentavat likööriä. Jos käytät 60 % viinaa niin lopullinen likööri on jotain 30 % kieppeillä. Tavallista Kossua käyttäen likööristä tulee vähän punaviiniä vahvempaa. Se on sitten makuasia juttu kuinka vahvaa likööristään haluaa.
3. ohje
1 kg mansikoita
1 kg taloussokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 l kirkasta viinaa
1.viipaloi mansikat suureen kannelliseen tölkkiin.sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori ja puristettu mehu sekä sokeri.anna mehustua 2-3 tunnin ajan kylmässä.sekoita välillä varovasti.
2.kaada joukkoon alkoholi ,jota tulee olla niin paljon ,että marjat peittyvät.sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä muutaman kuukauden ajan.kääntele astiaa viikottain.siivilöi marjat ja kaada likööri pulloihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti