lauantai 30. elokuuta 2008

Chapatit

Chapatit tuntui kiinostavilta, pitääpä sitten kokeilla niitä.

31.08.08
Chapatit oli hyviä, ne näytti ja maistui ihan rieskalle. Helppoa ja nopeaa tehdä. Suosittelen. Kostean pyyhkeen voi korvata muovilla, vaikka auki leikattu pakastepussi. Ja muuten 1 dl vehnäjauhoja painaa 65 g. Minkä takia pitää ilmoittaa jauhojen määrä grammoissa? Helpompaa on käyttää desimittaa.

125 g chapattijauhoja tai puolet grahamjauhoja ja puolet vehnäjauhoja (2 dl)
(Laitoin 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl täysjyvävehnäjauhoja)
0,8 dl vettä
vajaa tl suolaa
öljyä paistamiseen

Sekoita jauhot ja suola keskenään kulhossa. Lisää vettä vähitellen kunnes olet saanut vaivattua taikinan palloksi. Et välttämättä tarvitse kaikkea vettä tai tarvitset hiukan lisää. Anna taikinan levätä huoneen lämmössä n. 30 minuuttia kostean pyyhkeen alla.

Jaa taikina neljään osaan ja kauli pyöreiksi n. 10 cm ohuiksi letuiksi. Pidä kaulitut taikinat kostean pyyhkeen alla etteivät kuivu. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannuun ihan vähän öljyä paistele chapatit molemmin puolin kauniin pilkullisiksi.

Lähde: http://bellavanilla.blogspot.com/2008/08/linssimuhennosta-ja-chapateja.html

Ei kommentteja: