1 porsaan sydän
2 porsaan munuainen
n.200g siansivua
2-3 porkkanaa
2 pientä punajuurta
3 sipulia
(2 pientä omenaa)
suolaa
pippuria
Vuoraa pata siansivulle, heitä joukkoon paloitellut munuaiset ja sydän. Anna ruskistua n.250-asteisessa uunissa.
Kuori ja pilko lohkoiksi kasvikset ja heitä lihan päälle. Anna ruskistua hetken.
Heitä joukkoon suolaa ja pippuria, pöyhi vähän ja lisää loraus olutta tai vettä jos näyttää kuivalta.
Peitä kannella ja anna hautua n. 150-asteisessa uunissa n.2 tuntia.
Jos haluat, voit kypsymisen loppuvaiheessa viskata perunat kypsymään pataan tai tarjota keitettyjen perunoitten kanssa.
Olut tai kivennäisvesi sopii juomaksi.
Tappaiskeitto
Vedestä, sisäelimistä (maksa, keuhkot, munuaiset, sydän), lihasta, sipulista, lantusta ja perunasta keitetty keitto. Tappaiskeitossa on kasviksia vähän ja sisäelimiä runsaasti. Valmistettu usein heti eläimen teurastuksen jälkeen.
Lähde: http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/t1359440
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti