maanantai 17. marraskuuta 2008

TORTILLAT

1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
3/4 dl vettä
vettä sivelyyn

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja vesi. Alusta tasainen taikina ja vaivaa sitä muutaman minuutin ajan. Jätä taikina lepäämään 15 minuutiksi liinalla peitettynä.

Jaa tortillataikina neljään osaan. Kauli pala kerrallaan ohueksi letuksi. Kääri lettu varovasti kaulimen ympärille ja nosta kuumalle, kuivalle, pinnoitetulle paistinpannulle. Paista tortilla molemmin puolin ruskeapilkulliseksi.

Kumoa kuuma tortilla lautaselle ja sivele se heti molemmin puolin vedellä. Nosta päälle toinen lautanen. Tee kaikki tortillat näin ja pinoa ne päällekkäin, jotta ne pehmenevät.

Täytä tortillat chili con linssillä, ananassalsalla, ranskankermalla tai tofuviilillä, iduilla ja salaatilla. Joukkoon sopii myös avokado- sekä tomaattipalat. 


Ei kommentteja: