Tätä salaattia olen tehnyt kun tuli sukulaisia kyläilemään. Oli hyvää, ruokaisaa ja helppo tehdä. Lisukkeena taisi olla valkosipulipatonkia, sellaisia joita saa pakasteesta ja paistetaan kotona. Juomana oli valkoviiniä tai olutta.
(5 annosta)
Ainekset:
5 keitettyä perunaa (vihreä pussi)
5 kovaksi keitettyä kananmunaa
1/2 ps (150 g) vihreitä papuja (pakaste)
1 pieni jäävuorisalaatti
1 tlk (185 g) tonnikalaa öljyssä
1/2 kurkkua
1 tlk (100 g) anjovisfileitä
2 rkl kapriksia
Kastike:
ranskalaista salaattikastiketta
Koristeluun:
Pirkka mustia, kivettömiä oliiveja
hienonnettua ruohosipulia
1. Kuori keitetyt perunat ja kananmunat. Kypsennä vihreät pavut. Suikaloi salaatti ja levitä laakealle vadille. Lado salaatin päälle viipaloidut tai kuutioidut perunat ja valutettu, paloiteltu tonnikala.
2. Lisää kypsennetyt pavut sekä viipaloitu kurkku. Halkaise keitetyt kananmunat ja nosta salaatille. Pane jokaiselle munanpuolikkaallerullalle kiedottu anjovisfilee ja koristele kapriksilla.
3. Kostuta ainekset salaatinkastikkeella. Nosta kylmään maustumaan. Koristele mustilla, kivettömillä oliiveilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa patongin ja kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti