keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Tapenade



Ohje:
2 dl mustia kivettömiä oliiveja
pari anjovisfileetä
1 - 2 murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl kapriksia
2 tl dijonsinappia
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl konjakkia halutessasi

Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen
tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy
jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade
esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.

Ei kommentteja: